Ogólne
MAKARONY Z ZUPEK CHIŃSKICH...

MAKARONY Z ZUPEK CHIŃSKICH...

...są najpierw gotowane na parze, następnie szybko smażone w głębokim tłuszczu a następnie równie szybko chłodzone. To właśnie dzięki tym procesom kluski po przyrządzeniu zupy są sprężyste i nie sklejają się ze sobą.
  • Autor: Einstein Einstein Data: 09.01.2017
    Źródło: -----
Ogólne
TA HERBATA MOŻE WYWOŁAĆ HALUCYNACJE!?

TA HERBATA MOŻE WYWOŁAĆ HALUCYNACJE!?

Czeska Państwowa Inspekcja Rolno-Spożywcza wycofała ze sklepów na terenie Czech herbatę polskiego producenta firmy Mokate o nazwie Loyd Tea - smak żurawinowy! Po kontrolach wykazano, że herbata Loyd zawiera 206 mikrogramów atropiny i 31,7 mikrogramów skopolaminy na kilogram. Substancje te wpływają na ośrodkowy układ nerwowy, przez co u konsumentów mogą występować HALUCYNACJE lub zachowania agresywne.
  • Autor: Einstein Einstein Data: 06.01.2017
    Źródło: -----
Ogólne
JEDZENIE ZIMĄ LODÓW...

JEDZENIE ZIMĄ LODÓW...

...jest znacznie lepsze dla naszego organizmu niż latem! Wszystko przez to, że zimą wdychamy chłodne powietrze, nasze gardła nie są tak rozgrzane przez co nie dochodzi do szoku termicznego wywołanego przez różnicę temperatur podczas spożywania lodów jak ma to miejsce w czasie upałów!
  • Autor: Einstein Einstein Data: 06.01.2017
    Źródło: -----
Ogólne
TO DLATEGO SKUWKA DŁUGOPISU MA DZIURKĘ NA KOŃCU! TO CIĘ ZASKOCZY

TO DLATEGO SKUWKA DŁUGOPISU MA DZIURKĘ NA KOŃCU! TO CIĘ ZASKOCZY

Skuwka długopisu posiada otwór na końcu ze względów bezpieczeństwa! Jeśli dziecko zadławi się skuwką i utknie ona w tchawicy dziurka na jej końcu pozwoli mu oddychać do czasu usunięcia jej z dróg oddechowych!
  • Autor: Einstein Einstein Data: 29.12.2016
    Źródło: -----
Ogólne
JEŚLI TWÓJ POT CZASEM ŚMIERDZI TO...

JEŚLI TWÓJ POT CZASEM ŚMIERDZI TO...

...znak, że posiadasz gen ABCC11 odpowiadający za nieprzyjemny zapach potu! Co ciekawe prawie 99% Koreańczyków nie posiada tego genu i są najmniej śmierdzącym narodem świata!
  • Autor: Einstein Einstein Data: 25.12.2016
    Źródło: -----
... ...
Skocz do:

Zobacz też: